12 Mayıs 2010 Çarşamba

Bir dünya yıldızı daha Fenerbahçe’de

Geçtiğimiz yıllarda Ariel Ortega, Nicolas Anelka, Roberto Carlos, Katie Smith, Cappie Pondexter, Ekaterina Gamova, Natasa Osmokrovic gibi dünyaca ünlü isimleri transfer eden Fenerbahçe Spor Kulübü, yine dev bir ismi renklerine bağladı. Bu sezon bayan basketbolda namağlup bir şekilde şampiyon olan Fenerbahçe’de gelecek sezonun planlaması şimdiden yapılıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü gelecek sezon hedeflenen Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak için dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul gören Diana Taurasi’yi renklerine kattı.


Lise yıllarından itibaren skorer oyunu ile kendisini fark ettirmeye başlayan Taurasi 2004 yılında WNBA takımlarından Phoenix Mercury tarafından draft edildi. WNBA’de ilk 3 maçında 20 sayıyı aşan ilk oyuncu olmayı başaran Taurasi 2004 yılında yılın çaylağı ödülüne layık görüldü. İlk sezonunda yılın kadrosuna ve All star takımına seçilmeyi başaran Diana Taurasi Paul Westhead’ın takımın başına geçmesiyle kendisini daha fazla gösterme şansı buldu. Bir maçta 47 sayı atan ve lig rekorunu egale eden, bir sezonda attığı 860 sayıyla Katie Smith’e ait olan rekoru ele geçiren, WNBA’de 2000 sayıya ulaşan en genç 2.oyuncu olan Taurasi 2007 ve 2009 yıllarında WNBA şampiyonluğu yaşadı. 2006, 2008 ve 2009 sezonlarında WNBA’in sayı kraliçesi olan 28 yaşındaki oyuncu 2009’da normal sezon ve finallerin MVP’si seçildi.


Aynı zamanda İtalyan vatandaşı olan Diana Taurasi Avrupa’da da büyük başarılara imza attı. Avrupa macerasına 2005-2006 sezonunda Dinamo Moskova ile başlayan Taurasi ilk sezonunda Euroleague’de çeyrek final oynadı. 2007’de Spartak Moskova’ya imza atan birleşik amerikalı oyuncu 2007,2008 ve 2009 yıllarında Euroleague’te şampiyonluk yaşadı. 2009 sezonu Euroleague Final Four’un da yarı finalde 33, finalde ise 31 sayı kaydeden Diana Taurasi 4’lü finalin en değerli oyuncusu seçildi. 2010 Euroleague Final Four’una da damgasını vuran Diana Taurasi, bir kez daha en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü.


Basketbol uzmanları tarafından bayanlarda dünyanın bir numaralı ismi olarak gösterilen Diana Taurasi Amerika Birleşik Devletleri takımıyla 2004 ve 2008 olimpiyatlarında altın madalya kazandı.


Kariyerine başladığından beri bireysel anlamda tüm ödülleri kazanan, birçok rekora imza atan ve tüm kulüplerin transfer listesinin ilk sırasında yer alan Diana Taurasi artık Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı için mücadele edecek.

Kaynak : Fenerbahçe.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder