19 Aralık 2011 Pazartesi

Play-off..Biz bu gerilimi hak etmedik..


Günün gelişmesini tepeye çıkararak başlayalım.Fenerbahçe taraftarının gün sayarak beklediği maçtan gönülleri fethederek çıkmayı başardı.Nokta...
Ötesini berisini yazmanın anlamı yok.Sadece sonucun ön plana çıkacağı maçta kazanma arzusu üst düzeyde idi.Mehmet Topuz’un gol atması çok keyif verdi ona,bu gece milyonlar mutludur ama hiç kimsenin mutluluk seviyesi onun düzeyinde de değildir.
Fenerbahçe ....
Kazanmak zorunda değildir hiçbir maçını bu sene..
Ama Fenerbahçe kazanmak zorunda baskısı ile oynamaktadır her maçını...
Tıpkı bugün olduğu gibi.
Hal böyle olunca bu sene hissedilen bir hastalığa yani bizim ligde futbol falan oynanmıyor tezine başkaldıran bir öncü olması zorlaşıyor Fenerbahçenin..
Fenerbahçe sahada bir başkaldırının gururlu bir senesini yaşayınca,diğer tarafa laf söylemek düşmüyor,ve ne yazık ki ciddi bir futbol kalitesi düşüklüğü yaşanıyor ligde.
Trabzon bugünkü mağlubiyetinin ardından ilk 4 için bile ismi düşünülmeyecek bir hale geldi.Eskişehir 1-0,1-0 götürebilir mi bu iddiayı diye düşünmeye itiliyoruz.G.Birliğini Fenerbahçenin maçında da beğenmiştik,Çarşamba-Pazar iki deplasman galibiyeti ile gündeme oturacaklardır haftanın panaromasında.Kötülerden öne çıkanlar bunlar.Mersin dalgalı,Ordu düşüşte,Antep,Bursa ve Trabzon hayalkırıklığı..
Kısacası senenin sonuna sıkıştırılacak hiç yaşamadığımız bir gerilimin 3 adayı bellidir şu anda.
Ve ne yazık ki..Gerilimin bu hali taraftarın haketmediği ölçüdedir.
Tıpkı Fenerbahçe nin her maçına kazanmak zorunda baskısı yaratan olgu,play-off ta da taraftarlar için uslu durmak zorundasınız,bağırırken ölçülü olun,bu gerilimde deplasmana taraftar gidemez baskıları yaratacaktır.
Gazetelerin,tv programlarının adrenali şimdiye dek görülmeyen ölçüde tanımadığımız bir zirveye çıkaracaklarına adımız gibi emin olduğumuz bir dönemde o anlara tanıklık edecek şanslı kombine ve bilet sahiplerinin üstlerine kamera kontolü,maça sakin gelme ve hatta bırakın küfürlü tezahuratları adeta tezahurat bile etme sadece top rakipte iken ıslık çal baskısı gelecektir.
Kayıp senenin en saçma kararının ardında neler var ortaya haberleri çıkıyor.Yayın kuruluşu,federasyon.Bu hafta da bunlarla geçer.Fakat bunun için feda edilen futbolun can çekişen saha yansımalarının önüne geçilme şansı yok.
Fenerbahçe ve ezeli rakipleri..
Kazansalar da..Hedefimiz ilk 4..
Puan kaybetseler de..Hedefimiz ilk 4..Sıkıntı yok açıklamaları ile geçirecekler 34 haftayı..
Sonrası ise..
Sadece bugüne özel kalması gereken Fenerbahçe-Trabzon maçlarının benzerlerini kendi aralarında oynayacaklar...
Sonuçta nasıl başlarsa da öyle bitecek..
Ya üçü birden gelecek sene için kendi sahasındaki sene başlangıcı maçlarında seyircilerinden mahrum kalacaklar ve gelir kaybedecekler,
Ya da baskı kazanacak..
Mayısın yan topu,mayısın ufacık bir hatası,mayısın belki de ufacık bir halem hatası şampiyonluğu belirleyecek.
Üçü de ligde ilk 4 ü hedefleyip ,üçü de bu hedefe gitmekte zorlanmayacakları için başka bir beklenti de olmayacak..
Fenerbahçe en azından bu gece gönülleri fetheden bir sonuç aldığı için artık onun da her maçı kazanmak zorunda baskısını hissetmesine gerek yoktur.Mayısa dek 34 haftanın şampiyonu bu gece en azından kendi destekçileri tarafından belli olmuştur..
Mayıs ise ligin şampiyonunu ortaya çıkaracaktır.
Bizler bunu hakettik mi derseniz..
En azından azıcık ucundan ,kıyısından köşesinden bir tutam futbol bekliyorsunuz demektir ki...
Keşke demeseydiniz..

Uluç Şıkyıldız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder