11 Mart 2010 Perşembe

Gerçek Fenerli Olmak istiyorum

Emre Belezoğlu transferi Fenerbahçe'de ilk gündeme geldiği dönemde Fenerbahçe taraftarlarının çok tepkisini almış bir futbolcuydu..Şimdilerde ise Fenerbahçe taraftarının gözbebeği..
Küçük yaştan Fenerbahçeli olduğu da ortaya çıktı..

Hırsı , mücadelesi , takıma katkısı ile ilk 11'in vazgeçilmez futbolcusu..
Benimde şu an takımda en beğendiğim futbolcu ...

İşte Emre'nin Fenerbahçe gazetesine verdiği röportaj :






Yaptığımız söyleşide her sorumuza içtenlik ve açık yüreklilikle cevap verdi.. Takım arkadaşlarından öğrendiğimiz kadarıyla, arkadaşları arasında “ Espirtüel kişiliği” ile özel bir konumu olan Emre ilginç bir cümlesi ile birilerine mesaj bile gönderdi:

“ İlk Galatasaray maçında, şayet hocam görev verirse, bir gol atarak gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum !?..”



- 7 yıl yurt dışında oynadın ve İstanbul’a yani Fenerbahçe’ye geldiğin zamanki duygularını hatırlıyor musun ?..

“Yurt dışında oynamış bir futbolcu olarak buraya gelişim kolay bir karar olmadı. Ailemin, yakın dostlarımın ve sayın başkanımız Aziz Yıldırım’ın sıcak davranışları bu kararı almamda önemli rol oynadı. Ve sonuç olarak sıkıntılı bir dönem yaşamadan bu kararı verebildim.Zira Fenerbahçe, beklentilerin çok olduğu bir kulüptü..Şimdi ise Fenerbahçe’de oynamanın bir ayrıcalık olduğunu daha iyi görüyorum..”



- Fenerbahçe taraftarı seni kısa sürede benimsedi... Kaybetmeye baş kaldıran, haksızlığa isyan eden ve forması için savaşan ruhunu çok seviyor. Bu davranışların, renk aşkından mı yoksa profesyonellik anlayışından mı ?..

“Ben bunu yetenek olarak görüyorum. Bu camiaya çok şey vermek istiyorum, Fenerbahçe forması altında böyle olmam gerektiğini hissediyorum. Ama profesyonelliğin içinde de kaybetmemek için savaşan bir yapıya sahip olmak gerekiyor. Umarım futbolu Fenerbahçeli Emre olarak burada bırakırım ve bıraktıktan sonra da bu sözlerle anılmak isterim. Savaşan, mücadele eden Emre olarak..Tabii ki renk aşkı da, profesyonellik te var!.”



- Sırası geldiğinde, küçük yaşlardan beri Fenerbahçeli olduğunu vurguluyorsun. Buna karşılık “Profesyonel futbolcunun takımı olmaz!..” diyenler de var. Bu konudaki düşüncelerini söyler misin ?..

“Futbol bizim mesleğimiz, bizler futboldan ekmek yiyoruz.. Emek verdiğimiz camialarda bizlere emeğimizin karşılığını veriyorlar. Tabiî ki profesyoneliz ama ben Fenerbahçeliyim diye her yerde söyleyen, bunu vurgulayan bir insan da değilim. Bir gün bunu söylemiştim ve bu bir gerçekti.. Kimseye şirin görünme, cici çocuk olma çabam yok. Olduğum gibi davranan bir insanım ben..İnsanlardan bu konuda pozitif eleştiriler alıyorum zaten. Beni samimi bulduklarını söylüyorlar ve ben her zaman onlara layık olmaya çalışıyorum..

Önümüzdeki maçta hocam görev verirse, Galatasaray’a gol atarak ‘Gerçek Fenerbahçeli’ olmak istiyorum !..”



-Oynadığın maçlarda çok hırslısın.. Eskiden yanlış kararlarda veya sana kasti yapılan hareketlerde adeta kendini kaybediyordun ama şimdi daha olgun davranıyorsun, bu sorunu nasıl çözdün?..

“Dışardan aldığım tepkilerden, ailemin ve eşimin eleştirilerinden sonra bu davranışlarıma çeki düzen vermeye başladım. Futbolda kaybetmek de, haksızlık da var… Saha içersinde bunu kabullenip, çok hızlı ve doğru kararlar verebilmemiz gerektiğinden mantıklı düşünebilmemiz lazım... Bu davranışlarımı dengeli tutmaya çalışıyorum. Çünkü üzerimize giydiğimiz formanın bir ağırlığı var. İnsanlar beni böyle agresif anmasın, böyle hatırlamasın istiyorum.. Sakince düşündüğümde de, bunun böyle olması gerektiğine inanıp, kendimi bu yönde değiştirdim.”



-Dünyanın en iyi 125 futbolcusu arasında gösteriliyorsun. Bu başarıyı yakalayabilmek için, gençlere önerilerin nelerdir ?..

“Tabii 30 yaşına geldim artık ve gençlere öğüt verme aşamasındayım... Naçizane onlara söyleyebileceğim şu ; sadece günde 3-4 saatlerini ayırarak, bu kadar paralar kazanıp, tüm ailesine bakabileceği başka bir meslek var mıdır bilemiyorum!?... Gençliği, toprak sahada oynayıp, krampon temizleyerek geçmiş, spor malzemelerini annesi- babası yıkamış birisi olarak, böyle parlak bir gelecek istiyorlarsa, çok çalışmalılar, çok inanmalılar.. Hem psikolojik, hem de fiziki anlamda kendilerini çok hazır tutmalılar. Çok kolay bir yol değil ama sabrederlerse, çok çalışırlarsa kendilerini ve ailelerini çok iyi bir gelecek bekliyor.”



-Futbola ilk başladığında hangi mevkide oynuyordun, hayalin hangi mevkide oynamaktı? İlerleyen yaşına rağmen nice gençlere taş çıkartıyorsun… Bunda sağlıklı evlilik yaşantınızın etkisi var mı ?..

“Zeytinburnuspor ve Galatasaray altyapısında dönem dönem defansif anlamda çok oynadım. Hatta bir dönem genç milli takımda santrafor bile oynattılar.. Ama esas mevkiim şu an olduğum mevkiidir.

Tabii evlilik hayatı çok güzel bir şey. Ben zaten gezmeyi çok seven bir insan değilim.. Evde sabahlara kadar arkadaşlarımla oturmayı, çay demleyip, play station oynamayı severdim. Özellikle bekar hayatımda, çok düzensiz bir yaşamım olduğunu kabul ediyorum. Evlendikten sonra ilk aylar hanım, gece 11’lerde yatıyor. Ben gece 1’lere kadar bekliyorum. Baktım olmuyor böyle, ben de artık 11’lerde yatmaya başladım. Tabii futbolcu için uykunun büyük önemi var. Evliliğin sadece futbol hayatıma değil, tüm hayatıma olumlu etkisi oldu..Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, futbolcu eşi olmak da kolay değil hani !..”



-Devre arasında giden oyuncular oldu ama Gökhan Ünal dışında transfer yapılmadı. Sence transfer yapılmalı mıydı ?..

“Çok alternatifli kadro bizim işimizi zorlaştırdığı gibi hocamızın işini de zorlaştıracaktı. Ama bunun faydası olacaktır tabiî ki. Bence de yeterli bir kadroya sahibiz zaten. 2 kupayı da kazanacak kadromuz ve gücümüz var.”



-Fenerbahçe’nin kaybettiği puanlarda ana faktör nedir?.. Şanssızlık mı, takım içersinde aksayan noktalar mı, hakem ya da saha şartları mı?.. Son dakikalarda yenilen gol sendromu nasıl atlatılacak?..

“Takım halinde defansif anlamda bir sıkıntımız var, bunu kabul ediyorum. İBB maçı hariç, takımımız gerçekten mücadele etti. Ben bu sözleri hiç sevmem ama, topun canı olsa, herhalde ancak bu kadar istemezdi !... Bursaspor, Manisaspor ve Diyarbakır maçlarını düşünürsek, bu maçlardan alabileceğimiz galibiyetler, şu anda bizi çok daha farklı noktalara getirebilirdi, Hem mental, hem de fiziki anlamda çok daha farklı noktalarda olabilirdik.. Tabii futbolda bunlar var, işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Ama hiç bir şey için geç değildir. Önümüzde bu sonuçları telafi edebileceğimiz çok maçlar var..”



-Fenerbahçe taraftarı senin gerçekten Fenerbahçeli Emre olduğuna inandı. Zira önceleri bu konuda bir takım spekülasyonlar yapılmıştı. Seni kıskananların estirdiği bu menfi havayı, maçlardaki hırsın ve performansınla dağıtıp, gerçek Fenerbahçeli olduğunu ispatladın. Bu konuda taraftarımıza mesajın nelerdir ?..

“Tabii buraya gelirken ‘Galatasaraylı Emre’ olarak anılmıştım hep.. Taraftarın kafasında da tereddütler vardı. Buna her zaman saygı duyduğumu söylemiştim. İlk geldiğim zaman söylemiştim, ‘Ben şimdi ne söylersem söyleyeyim bir faydası olmayacak.. Ama gelecek zaman her şeyi gösterecek..’ demiştim. Taraftarın desteği ile onların sevgisini kazandım,

Ben çok kötü maçlar da oynayabilirim, ama bugün göstermiş olduğum performansımdan dolayı, hırsımdan, mücadelemden dolayı beni sevdiler sanıyorum.. Ama şunu bilsinler ki, ben her zaman bu mücadeleyi göstereceğim. Takımla beraber mücadele edeceğiz. Çünkü takım olarak mücadele edersek başarı yakalayabiliriz. Takım içersinde bunu yapabilecek çok isim var. Umarım bana hep bu şekilde destek olur taraftarımız..”





-Sezon sonunda Fenerbahçe’nin ligdeki yeri neresi olur ?..

“Gelecek ile ilgili konuşmayı sevmem ama her iki kupayı da kaldırmayı istiyoruz.”



-Milli Takımın başına geçen Guus Hiddink’i nasıl değerlendiriyorsun?

“Daha biz tanışmadık kendisiyle ama Oğuz hocamızla konuştuk, kendisi görüşmüş yeni hocamızla.. Tabii kendisi çok önemli bir isim, gittiği her milli takımda başarı yakalamış birisi. Bu anlamda bakarsak, bize de faydası olacağına inanıyorum. Umuyorum ki çok önemli kararlar alıp, Türk futboluna katkı sağlar. Çünkü kim gelirse gelsin, Türk futbolunun yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekiyordu. Yeni neslin oluşması gerekiyor, en önemlisi geleceğin Türk Milli Takımını yaratması gerek..”



-Senin için bunları konuşmak henüz erken ama futbolu bıraktığında neler yapmayı planlıyorsun ?..

“Futbolu bıraktıktan sonra futbolun içinde olur muyum, olmaz mıyım bilemiyorum, ama gelecek gösterecek her şeyi. Bu sene ÖSS sınavına girmeyi düşünüyorum, eğer kazanırsam da ‘Spor Yönetimi’ okumak istiyorum.. Gelecekte Aykut hocamız gibi camiamızda bu bölümde görev yapmak isterim. Şu an için kafamda net bir şey yok tabii.. Ama 4-5 sene daha futbol oynamak istiyorum ve Fenerbahçe’de oynamak istiyorum.”



-Özel hayatında neler yapıyorsun ?..

“Şu an özel hayatım kalmamış durumda. 28 günde yaklaşık 9 tane maç oynadık ve uzun süre kampta kaldık. Açıkçası memnunum bu halimden, çok maç oynamak istiyorum. Boş zamanlarımı eşimle geçiriyorum. Sinemaya gideriz, baş başa yemeğe gideriz. Evimizde olmayı ben çok seviyorum. Gökhan Gönül olsun, Uğur Boral olsun ve onların eşleriyle beraber vakit geçirmeyi seviyoruz. Ama kamplardan da başımızı kaldıramıyoruz tabi. !...”

Kaynak : Fenerbahçe gazetesi

1 yorum:

  1. Bu röportajdan sonra Galatasay bloglarını okumak çok hoş oluyor..!!
    Yok "delikanlılığa davetler.!" yok "İnsanlığa davetler!" yok "Alisami Yen'de taşkınlık çıksın diye yapıyor!" yorumları..!! Salak ve Hayvan diyenler ise yığınla..!!
    Sadece gülüyor ve izliyorum, sizde öyle yapın..!!
    :D

    YanıtlaSil