18 Mart 2010 Perşembe

Şampiyonlar liginde çeyrek finalistler belli oldu

Madrid’de 70 000 Barçalı...Katalan marşları..Oscarlık korku filmi.

Şampiyonlar liginde çeyrek finalistler belli oldu
.

Uefa 8 maçı iki haftada 4 güne yayarak heyecanı üst seviyeye taşımayı başardı.Wenger’in çocuklarını da,Madrid’in hüznünü de,Mor Menekşelerin direkten dönüşünü de,Sevilla’nın Fenerbahçe tarafından çizilmiş makus talihten kurtulamayışını da ayrı ayrı yaşama fırsatı bulduk.Kısacası tüm dünya Chelsea-İnter eşleşmesine kilitlenmedi.Futbolseverler bayram etti.
Oynanan maçlar sonunda Bordeux,Man.Utd,İnter,Barcelona,Arsenal,Lyon,CSKA Moskova ve B.Munich çeyrek finale yükseldiler.Kuralar Cuma günü çekilecek.

Son şampiyon Barcelona sürklase etti.

Son geceye sarkan futbol ziyafetinde Barcelona Stutgart’ı 4-0 ‘la geçerek çeyrek finale yükselirken maçın hiçbir anında oyundan kopmadan, oyunu ciddiye alarak hepimize bir resital sundu.Messi’nin önplana çıktığı maçta bıkmadan denenen hücum organizasyonları seyirciyi coştururken, Real Madrid’in elendiği bir turnuvada finalin Madrid’de oynanacak olması her zamankinden çok daha coşkulu bir Barcelona seyircisine tanık olmamıza yol açtı.
THY Madrid’de yer alır.Metrobüs olmadı THY ile gidilir.
THY sponsoru olduğu Barcelona ve Manchester United’ın heyecanını yaşıyordur.Hele olası bir Barcelona-Man.Utd. finalinde maç oynanmadan kazanan THY diyecek olmanın keyfi herhalde sponsorluk bedelinin maddi ağırlığını da en aza indirecektir.
Uefa kupası finali Kadıköy’de yapılacak iken G.Saray’ın Kadıköy’ü fethetme heyecanı klübün her eleme maçını neredeyse final havasında oynamasına yol açmış,beklenti gişe gelirlerine yansımış,hatta Mecidiyeköy-Kadıköy metrobüs hattı şarkılara konu olmuştu.G.Saray Kadıköy’e gelemedi ama Fenerbahçenin olmadığı bir Kadıköy hayali gündemi hep sıcak tutmuştu.Şu anda Madrid’e gitme olasılığı çok kuvvetli gözüken Barcelona bu hayali kuruyor...Barnebau’da Katalan marşı..Barnebau’da 70 000 Barcelona’lı..Herhalde kralın takımının tarihteki en büyük yenilgisi bu olur.

Mourinho Madrid Yolunda
Yaşananlar o kadar açık ve korku dolu ki...Barcelonalılardan çok Madridliler kendilerinin olmadığı bir kura çekimini merakla bekliyorlar.Gönüllerinden de İnter-Barcelona eşleşmesi geçiyordur.Eğer böyle bir eşleşme olursa tüm başkent mavi-siyah giymeye şimdiden hazırlanır.Hele “uzaydan gelmişler gibi futbol oynuyorlar”ifadesini Chelsea kaptanı Terry’nin ağzından alan Barcelona elenirse...İşte o anda Mourinho önündeki açık çekle Madrid’in başındadır artık.
Kısacası Madrid kurtuluşunu bekliyor.
Umut Mourinho’da...

Uluç Ş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder